Пятница, 17.05.2024, 15:27
Главная
Регистрация
Вход
:)
Приветствую Вас Гость | RSS
Менюшка сайта
Поиск
Друзья сайта


Сайт 11-Б класу ЗОШ №2 м.Кобеляки

~Рожева Божевільність~

Інформаційно-розважальний портал ~ЕХО~ за підтримки газети "Ехо-Кобеляк"

Вконтакте

Самий популярний музичний портал

Site of Oleg Dubyna

Вся необходимая информация о ВУЗах Украины.

Архив записей
STATSX

Статистика материалов

Новостей: 80
Файлов: 3
Фото: 59
Коментариев: 44

Зарег. на сайте

Всего: 33
Новых за месяц: 0
Новых за неделю: 0
Новых вчера: 0
Новых сегодня: 0


Людяшек онлайн: 1
Гостей: 1
Братьев: 0
Главная » 2009 » Ноябрь » 28 » Що забезпечує душевну гармонію і щастя?
18:56
Що забезпечує душевну гармонію і щастя?
Мир і війна, радість і сльози, добро і зло, усмішка й біль, життя й смерть, воля й неволя... Цікаво, то що ж забезпечує душевну гармонію і щастя?

Здавалося б, життя наскрізь прекрасне. Із цим, мабуть, треба погодитись, тому що справжнє щастя – це передусім уміння любити життя і людей, уміння віддавати свої сили, душевне тепло людям. Завжди потрібно творити добро, бути милосердним. І найголовніше, що забезпечить тобі душевний спокій – безкорислива творча праця заради дружби й вірності.

Але звідки ж тоді беруться байдужість, грубість, скупість, підлість і заздрість?

Негативні моральні якості зароджуються там, де очі дитячі не спалахують радістю, коли бачать ластівку; тоді, коли юнак не відчуває краси квітів, а доросла людина – не вміє цінувати дружбу, кохання.

Поступово серце стає твердим, наче камінь.

Найстрашнішою є байдужість, бо вона породжує все інше. Її не викличеш, її не вгамуєш. Це почуття піддається контролю лише в душі хорошої людини. Та життя завжди грає з нами в несправедливі ігри. Байдужість підкрадається лише до того, кого вона може підкорити. Такою людиною бути надзвичайно легко. Нею був, мабуть, кожен з нас. Багато хто є й надалі. Байдужість поступово стає рівною з іншими почуттями, наприклад, такими, як кохання чи ненависть, і вона змушує людину побороти, відштовхнути кохання. Може й назавжди.

Мені здається, що байдужий – це той же егоїст. Він ніколи не братиме участі у злочині, бо його життя – вічне боягузство. Але він ніколи не боротиметься зі злочинцями. Від таких людей даремно чекати великодушності, благородства.

Роздумуючи над негативними моральними якостями, доходиш до висновку: як вони заважають жити, якої шкоди завдають. Архімед сказав: «Дайте мені точку опори, і я переверну Землю». Зміниш точку, з якої дивишся на світ – і станеться, якщо й не його переворот, то принаймні багато нових відкриттів. Не відкидай ніг задля того, щоб бачити тільки голови; не забувай, що бачив з правого боку, зазираючи на лівий. Усе це – такі моральні якості, які мають сенс лише тоді, коли є одним цілим. Об’ємним цілим!

Я вважаю, що наше життя завжди повинно бути боротьбою за високі ідеали, за утвердження в собі Людини. От тоді й відчуєш душевну гармонію і щастя.
Просмотров: 2107 | Добавил: M@R@ | Рейтинг: 2.2/4
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Форма входа
Пятница
17.05.2024
15:27

[ Управление профилем ]
Дата и время=)
Календарчик
«  Ноябрь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

| Copyright MyCorp © 2024 | |